Prinsessahäiden teemaan sopi hyvin illan neuleeni sillä olen tehnyt lasten serkulle 2v. lahjaksi Dropsin neuletakkia. Fabel-langan sijaan käytän vain Dropsin Baby Merinoa sen pehmeyden ja superwash -ominaisuuksien vuoksi. Tosin langan löyhäkierteisyys hiukan mietityttää.  Jos aikaa jää, teen vielä takkiin sopivat neulepöksyt. Tykkään neuloa näin pitkittäissuunnassa koska jälkeenpäin neulottavia saumoja ei juurikaan tule.

Vaihtokaupoissa Marja-Liisalta minulle kotiutui Austermannin Bambou Soft -lankaa, josta päätin toteuttaa jonkun miehisen huivimallin. Ihan paras mahdollinen väri (oikeampi alempana olevassa kuvassa) tummansininen ei ole huiviin, jossa juuri tuo mallineule on se juttu. Lisäksi jäin miettimään hiukan tylsää väriä. Näistä syistä huivi oli häpeämässä ompeluhuoneessa useamman kuukauden ennen kuin sain aikaiseksi pingottaa sen. Toivottavasti tulee käyttöön edes jonkin verran.

 

 

Ned's Toasty Scarf by Lynn Hoffman

5 mm puikot

29.10-30.11.2009

Austermann Bambou Soft

 

Star Crossed Slouchy Beret by Natalie Larson

5,5 mm ja 8 mm puikot

11.-15.1.2010

SandnesGarn Alfa

Myös tämä myssy lojui pitkään ompeluhuoneen pimennossa. Pingotukset nääs eivät ihan menneet putkeen. Kokeiltiin pyyhkeen päälle nuppineuloilla ja kolmella erikokoisella ilmapallolla mutta aina meni jotain pieleen. Jää nähtäväksi ensi talveen tuleeko käyttöön vai hyväntekeväisyyspinoon. Malli oli sinänsä kiva neuloa ja langasta tykkään myös. Ehkä tässä eivät vain nämä kaksi asiaa oikein kohdanneet.