Kovasti on alkuvuosi ollut ristipistopainotteinen mutta on täällä neulottukin, vaikkakin vähemmän. Reissunainen laitettiin alulle jo syyskuussa Katalonian reissulla mutta matkan jälkeen se ei oikein edennyt. En muistaakseni muka ymmärtänyt jotain kohtaa ohjeessa. Tammikuussa työtä jatkaessa ei kyllä mitään ongelmaa enää ollut, joten kai aika toi viisautta.


Tähän aikaan vuodesta on aivan mahdoton saada onnistuneita kuvia pitsihuivista. Ristipistotöiden kuvaaminen on niin paljon helpompaa.


Travelling woman - Liz Abinante
Ohut Pirkkalanka - väri pinkki (204)

Puikot 4 mm

91gr 

 

Tykkään ihan älyttömästi Pirkkalangasta. Värikartta on mielettömän upea ja langan tuntuma rouhea. Huuhteluaine-vedessä huljuttelun jälkeen huivi hiukan pehmeni mutta tietty langan rouheus vielä säilyi hyvällä tavalla.

 

Jotenkin huivi jäti minut kuitenkin vähän kylmäksi. Mä en tiedä miksi. Tykkään väristä ja tuosta mallistakin mutta joku vain tökkii. Ehkä se on paras vain laittaa lahjalaatikkoon odottamaan aikaa parempaa.

 

Aloitin Kataloniassa myös toisen Liz Abinanten huivimallin, Saroyanin.

 

Saroyan - Liz Abinante

Manos del Uruguay Silk Blend

Puikot 5 mm

8-26.8.2010

 

Malli oli tosi kiva; helppo oppia ulkoa ja nopea neuloa. Tosin ehkä hiukan puuduttavakin. Neulomisen aikana en kuitenkaan voinut olla ihmettelemättä sitä kuinka paljon kyseistä lankaa on hehkutettu ja miten huonolta sen laatu tuntui olevan jo neulottaessa. Ennen kuin huivi pääsi edes käyttöön oli neuleen pinta aivan pörhistynyt. Huivi meni anopille lahjaksi ja musta tuntuu että menen hiihtomalla siellä käymään nypynpoistajan kanssa... Tekisi mieli tehdä itsellekin tuo huivi mutta hiukan pidempänä ja ohuemmasta langasta.

 


Työn alla nyt ovat Galder -sukat punaisesta Schoppel-Wolle Zauberball -langasta, miesten tumput Fritidsgarnista ja Annis BC Garnin valkoisesta Silkbloom Finosta. Sukat piti tulla minulle mutta ne ovat nilkan kohdalta liian tiukat, joten päätynevät lapsenvahti-palkkana anopille. Tumppujen loppusijoituspaikasta ei ole vielä tietoa mutta jos ei kotoa löydy sopivia käsiä niin lähetän ne loppuvuodesta muiden lahjoitusten mukana Venla-Apu Ry:lle. Annis tulee minulle itselleni. En halua noita nyppyjä vaan ajattelin ekaa kertaa kokeilla helmien lisäämistä neuleeseen. Klikkailin jo tilauksen tsekkiläisistä helmiäisvalkoisista siemenhelmistä HelmiQ -putiikkiin. Ja jotain muitakin helmiä saattoi ostoskoriin eksyä....ehkä...ihan vain toukokuussa tulevaa kesäkoru-kurssia silmällä pitäen.