Olipa viihdyttävät messut. Edelleenkin olen sitä mieltä että kovin omaperäisiä tuotteita ei pääosin esillä ollut mutta reissu sinänsä oli erittäin rentouttava. Mukavaa oli tavata uusia tuttavuuksia neulojien parissa ja tietenkin vanhoja tuttuja Oupsin daameja. Kiitokset myös ruokaseurasta Sarille ja Sannalle.

 

En voinut välttyä hankkimasta kuitenkin jotain. Vaikka lankamäärä kotona alkaa olla jo megalomaaninen, jotain uutta tai tarpeellista löytyy aina.....vai miten se nyt oli....

Vanhalan lammastilalta heidän omien lampaiden villasta kehrättyä värjäämätöntä sukkalankaa kaksi vyyhtiä. Yrittäjä kertoi että seassa on aina karitsan villaa antamaan pehmeyttä ja aikuisen lampaan villaa antamaan kestävyyttä. Ihanan rasvainen tuntu ja kauniit värit. Ja vielä edullinen lähilanka; 8 € 110g.

Tapion kauppa oli saanut juuri ennen messuja lähetyksen Urugualaiselta lankafirmalta Punta Yarnsilta. Sieltä kassiin hyppäsi pari vyyhtiä MeriSock -lankaa. Esimerkkiä raidoittumisesta ei putiikissa ollut, joten täytynee surffailla Ravelryn ihmeellisessä maailmassa. Tietääkö joku mitä tarkoittaa space dyed ?

Pidän paljon Wetterhofin villa-silkkilangoista. Tämä hankinta tuli oikeasti tarpeeseen sillä olen hukannut nämä lapaset.

 

Poppelin putiikista tuli ostettua kauniin fuksian kirjava Zauberball -kerä. Samaa lankaa odotteli kotona jo punainen ja sininen. Korkkaamattomina. Köhöm... Onneksi jakinkarva -langassa ei ollut houkuttelevia värejä.

 

Sitten ristipistopuolelle. Violariumin kojulla vähän repesi. Tämä malli on tuijotellut minua jo jonkin aikaa, joten ahdistus oli kasvanut liian kovaksi. Nyt se on minun....precious....Ehkä tämän hankinnan vuoksi Casa Ceninaan pujahtaa mm. Gentle Art -lankojen tilaus sillä pidän erityisesti tuosta sinisävyisestä mallista. Hiukan AMAPin mallien tyylistä vai mitä ?

 

Tämän olin Lennulta tilannut aika päiviä sitten nähtyäni mallin jossain ranskalaisessa nettiputiikissa. Samaa sarjaa minulla on työn alla yksi työ ja valmiina jo toinen. Tarkoitus olisi joskus kehystyttää näistä kolmen taulun sarjan. Pellava-aidalle on kiva pistellä autossa ja reissussa.

 

Jouluinen nauha oli puhdas heräteostos. Väri vain oli niin kaunis....

 

Kaikkea uuttahan pitää kokeilla. Ja kun värisävykin on niin kaunis (ei tosin kuvassa välity). Tuulia on aloittanut värjäämään Violariumiin kauniita pellavia, jotka ovat pesunkestäviä (toisin kuin moni ulkomainen käsinvärjätty kangas). Pitäisi keksiä tälle joku arvoisensa projekti. Mielestäni hintakaan ei ollut paha (muistaakseni 22 €) silä esim. Casa Cenina myy WDW:n  kankaita hintaan 28,49 €. Ainakin yhdestä WDW:n kankaasta lähti värit saman tien kun kastelin sen pesusta nyt puhumattakaan.

 

 Tässä pikaesittely messuhankinnoista. Nyt kipinkapin hakemaan Stokkalta haamumunkkeja kun appivanhemmat tulevat illalla käymään. Ihanan tuulista sunnuntaipäivää !