Ihan vielä en sitä ole aloittanut tekemään vaikka kovasti se syyhyttäisikin. Lennu vinkkasi kompassin takana olevien sanojen olevan eri tuulien nimiä ranskaksi; Provencen 32 tuulta tms. Oikeastaan juuri tuo syy sai minut valitsemaan sen mallin niistä monesta kivasta ensimmäiseksi to do -listalle. Meren lisäksi rakastan tuulta. Mitä kovempi, sen parempi ja aivan paras meren rannalla koettuna. Jalat tiukasti maan kamaralla.

 

Lukiessani kompassiruususta enemmänkin muistin että minulla on samasta aiheesta malli hankittuna jo aiemmin. Ristipistoharrastuksen alussa kun suuret pistomäärät mallissa eivät vielä päätä huimanneet. Tai siis realistisuus siitä miten paljon ehtii missäkin ajassa oli heti alussa aivan hukassa !!! Tässä Dracolair Creationsin Compassa Rose työssä on 326*406 pistoa. Ohje kirja on 32 sivuinen. Juu, tiedän, että esim. HAEDin malleissa pistoja on enemmän ja täynnä koko pisteltävän alueen mutta on tässä minulle aivan tarpeeksi haastetta. Sitten joskus... Tykkään edelleen tuosta mallista kuin myös saman suunnittelijan Midnight Hunting ja Dawn Awakening -malleista, jotka taitavat myös jo olla varastossani.

 

 

Kuvan lähde; http://www.dracolair.com/compassrose.html

 

Ufoutuneena on ollut DC:n kirjanmerkki Red Dragon, joka ei oikeasti tarvitsisi kuin parin illan huomion minulta, niin olisi jo tuota pikaa valmis. Valmistumista on hidastanut usea punaisen eri yhdistelmäsävy (= 2 eriväristä DMC:n punaista yhdistettynä).

 

 

Palaan vielä meidän takkahuoneessa oleviin odottaviin seiniin ja niille (mahdollisesti) joskus päätyviin meri-aiheisiin töihin. Toiseksi eniten tykkään tästä majakka aiheisesta samplerista. Kirjassa se on tosin pistelty yhdellä säikeellä kahden yli, että on saatu utuinen tunnelma. Minä pistelisin kahdella säikeellä ja mahdollisesti käyttäisin Atalien puuvillalankaa värissä Cedre, joka on sellainen sini-harmaa-ruskea -sävyinen.

 

 

Joku ehdotti kirjan kannessa olevaa lokkisampleria. Se minulla jo on! Sain sen pisteltynä Oupsin kesävaihdossa 2009 Vattumato-Marjalta. Se on ollutkin meillä koko ajan takkahuonetta koristamassa, tosin hyllyn päällä eikä tarjottimena.